OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Profesionálni strihači psov Slovenska o.z.

Ročník 2013

ANIMOLOGY ŠAMPIONÁT V ÚPRAVE PSOV 2013

Po veľmi úspešnom prvom ročníku Šampionátu v strihaní psov, ktorý sa konal v Nitre popri Medzinárodnej výstave psov na výstavisku Agrokomplex Nitra, sa tento rok súťaž zopakovala, avšak v nových priestoroch. Na účasti to však vôbec neutrpelo, práve naopak - zúčastnilo sa opäť mnoho skvelých groomerov nie len zo Slovenska, ale aj z Nemecka, Rakúska, Holandska, Belgicka, či susedných Čiech a Poľska.

roz

Pozvanie posudzovať prijali traja skvelí páni - Rony de Munter z Belgicka, John Averis z Anglicka a pán Zsygmunt Stelmach - držiteľ minuloročného titulu "Najvšestrannejší strihač" z Poľska. Riaditeľkou súťaže bola ako minulý rok pani Jaroslava Fekiačová a moderátorku a prekladateľku nám robila pani Jitka Križová, naša zahraničná členka PSPS. Okrem pani Fekiačovej a Križovej však za organizáciou a prípravou celej súťaže stál celý tým členov PSPS o.z...

Sponzoring v obrovskej miere kozmetiky či vybavenia do salónov zabezpečil generálny sponzor súťaže, firma Petpark a kozmetika Animology, podľa ktorej nesie súťaž aj svoj názov. Firma B-Braun - Aesculap zabezpečila do cien 12 skvelých profesionálnych strojčekov, firma PsH kozmetika dodala naozaj množstvo šampónov, masiek, sprejov a iných vychytávok zo sveta psej kozmetiky a firma Power and Working Scisors - Nick Kontos dodala do každej kategórie hodnotné, vysokokvalitné nožnice. O ceny bolo teda bohato postarané a každý si prišiel na svoje.

Súťaž sa konala v priestoroch Kultúrneho domu Dunajská Lužná, len pár kilometrov od Bratislavy. Veľká, nová, veľmi pekná sála tu poskytla priestor nie len pre samotných 26 strihaných psov, ale aj pre nákupné stánky našich sponzorov, ale aj množstvo návštevníkov, ktorí sa prišli pozrieť, povzbudiť, prípadne sa poradiť možno práve o ich psíkovi a úprave.

Ako obvykle, strihalo sa v 4 kategóriách + začiatočníci. Pudle a ostatné plemená, teda 1. a 4. kategóriu ste mohli vidieť doobeda, zatiaľ čo Trimovanie a Španiele+Setre - kategórie 2. a 3. ste mohli zhliadnuť poobede. Záverečné vyhlasovanie víťazov začalo o 16:30 a pozrime sa, ako to všetko skončilo...

Trieda 1. – pudel:
1.miesto: Lucia Sládeková (SR) 
2. miesto: Margit Schonauer (A)
3. miesto: Edita Králová (SR)
pudel
Trieda 2 – Teriér /Bradáč  
1. miesto: Andrea Skržeková (SR), Írsky teriér
2. miesto: Margit Schonauer (A), Írsky teriér
3 miesto: Zuzana Thaiszová (ČR), Erdelteriér 
terier
Trieda 3 – Španiel / seter 
1. miesto: Krisztina Poschenrieder - Molnar (PL),  anglický seter 
2. miesto: Monika Luptáková (SR), americký kokeršpaniel - čierny
3. miesto: Lucia Solárová (SR), americký kokeršpaniel - bielozlatý
spaniel
Trieda 4 – Ostané plemená a kríženci
1. miesto: Soňa Heldová  (SR), Čierny ruský teriér
2. miesto: Anna Kulichová (SR), Bedlington
3. miesto: Adriana Hegedušová (SR), Bichon a´poil frisé
ost
Kategória Začiatočníci
1. miesto: Oktawia Swiedziol (PL) Bedlington
2. miesto: Šubertová Petra  (SR) Írsky jemnosr. pšen. teriér
3. miesto: Vanda Plavinová (SR) Bichon a´poil frisé

zac

Pozrime sa na užší výber o BIS-a - a teda na víťazov vśetkých 5 kategórií strihačov... Malá rekapitulácia - za 1.kat.- Pudel - pani Sládeková zo Slovenska, za 2.kat. - Teriér-Bradáč - pani Skržeková zo Slovenska, 3.kat. - pani Krisztyna Poschenrieder - Molnar z Poľska, 4.kat. - Soňa Heldová zo Slovenska a za začiatočníkov slečna Oktawia Swiedziol z Poľska.
vyber
Po vyhlásení víťazov jednotlivých kategórií nasledovalo absolútne finále a vyhlásenie titulov "Najvšestrannejší strihač" ..."ResBIS"... a ako inak aj absolútneho víťaza súťaže, teda BIS. Fotky z finále...
Najvšetsrannejší strihač - Margit Schonauer, Rakúsko
image
2. miesto - ResBIS - Lucia Sládeková, Slovensko
pudel
Absolútny víťaz súťaže - 1.miesto - BIS - Krisztina Poschenrieder - Molnar
bis

No, neostáva nám už nič iné, než srdečne pogratulovať všetkým zúčastneným, všetkým umiestneným, všetkým víťazom. Popriať im veľa ďalších úspechov v pracovnom aj osobnom živote a aby ich láska k tomuto krásnemu zamestnaniu nikdy neopustila.

Rovnako z celého srdca ďakujeme pánom posudzovateľom, za skvelý odborný prístup.

Mestu Dunajská Lužná za poskytnutie priestorov pre túto akciu, sponzorom za skvelé ceny, SKJ za zapožičanie stolov, a v neposlednom rade týmu PSPS za všetko okolo súťaže... a verte mi, nebolo toho málo ;o)

 


článok napísala Vanda Plavinová