OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Profesionálni strihači psov Slovenska o.z.

Ročník 2014

ANIMOLOGY ŠAMPIONÁT V ÚPRAVE PSOV 2014
 
V sobotu 7.Júna sa konal v Dunajskej Lužnej už tretí ročník prestížnej súťaže v strihaní psov organizovaný Profesionálnymi strihačmi psov Slovenska o.z. s generálnou podporou firmy Animology. 
 
Svoje sily si tu prišli zmerať poprední strihači z viacerých krajín Európy, ale aj začiatočníci, ktorí sa tejto ušľachtilej práci či len koníčku venujú len krátko. Ako po minulé roky, navštívili nás strihači z Anglicka, Poľska, Belgicka, Rakúska, či susedného Česka. 
 
Výber kategórií, do ktorých sa mohli súťažiaci prihlásiť, sa však oproti minulému roku rozšíril z pôvodných piatich na šesť. Kategórie profesionálnej úpravy Pudel, Španiel - Seter, Teriér – Bradáč, Ostatné plemená a Začiatočníci obohatila tento rok veľmi zaujímavá a povedzme si na rovinu – bežným „psíčkarom“ veľmi vyhľadávaná Salónna úprava. 
 
Tak, ako aj po minulé roky, upravovalo sa viac ako 30 psov v doobedňajšom aj poobedňajšom čase. Každý divák si prišiel na svoje, psíci boli naozaj krásni a na svoje si prišli aj iní groomeri, ktorí zavítali len povzbudzovať svojich kamarátov a známych, alebo sa chceli niečomu priučiť. Naozaj bolo čomu, vzhľadom na to, že nie len 1000 ľudí - 1000 chutí, ale aj 1000 strihačov - 1000 strihov :o) ... a tak sme aj tu mohli vidieť, že jedna rasa, jeden strih, ale dvaja strihači a dva rôzne výsledky.
 
To, ako kvalitne je odvedená práca na psích modeloch, od prípravy na súťaž – výber modelu, kúpanie či dokonalé rozčesanie psa pred príchodom na súťaž, cez priebeh úpravy, správanie sa ku svojmu zverencovi až po finálne predvedenie porote prišli posúdiť tento krát tri ženy ( minulý rok to boli traja muži :o) ) – Deb Ryan z Anglicka, Corina Verhuren z Belgicka a Linda Voláriková zo Slovenska. Všetky tri tieto dámy majú už „niečo odstrihané“, sú chovateľkami psov, medzinárodnými posudzovateľkami na výstavách a čo je pre súťaž nášho charakteru dôležité – sú to perfektné groomerky, ktoré sa tomuto „remeslu“ naozaj perfektne rozumejú. PSPS o.z. im aj touto cestou ešte raz veľmi pekne ďakuje za naozaj odborne vykonanú prácu. Prinášame vám aj konkrétne výsledky 3.ročníka ANIMOLOGY ŠAMPIONÁTU V ÚPRAVE 
 
1. Kategória „PUDEL“
 
1. Miesto Edita Králová /SVK/
2. Miesto Margit Schonauer /A/
3. Miesto Zofia Fury /UK/   
 
2. Kategória „TERIÉR - BRADÁČ“
 
1.Miesto Monika Luptáková /SVK/ 
2.Miesto Zofia Fury /UK/
3.Miesto Martina Vitásková /CZ/ 
 
3. Kategória „ŠPANIEL - SETER“
 
1.Miesto Monika Luptáková /SVK/
2.Miesto
3.Miesto Zygmunt Stelmach /PL/  
 
4. Kategória „Ostatné plemená“ 
 
1.Miesto Margit Schonauer /A/ 
2.Miesto
3.Miesto Soňa Heldová /SVK/ 
 
5.Kategória „Salónna úprava“
 
1.Miesto Vanda Plavinová /SVK/ 
2.Miesto Anna Kulichová /SVK/
3.Miesto Zuzana Suchoňová /SVK/ 
 
6. Kategória „Začiatočník“
 
1.Miesto Lucia Tomašovičová /SVK/ 
2.Miesto 
3.Miesto 
 
Ďakujeme generálnemu sponzorovi – firme ANIMOLOGY – Petpark, ako aj ostatným sponzorom súťaže – firme B-Braun Aesculap, ktorá dodala 10 špičkových strojčekov, firme PSH s profesionálnou kozmetikou pre psov, salónu Chlpáčik za ostatné nemalé ceny pre súťažiacich ako aj časopisu Pes a mačka za nemalú mediálnu podporu a samozrejme tímu 
PSPS o.z. za zorganizovanie takého krásneho podujatia. Tešíme sa na ďalší ročník !